Gratis schatting

Een correcte prijszetting is heel belangrijk wanneer je je woning wilt verkopen.
Deze inschatting is niet gemakkelijk, zeker als je een emotionele band hebt met je woning.

Daarom is het goed om een schatting te laten maken door een makelaar.

Ligging

Als er één factor allesbepalend is voor de vraagprijs van een woning dan is het wel de locatie. De ligging is dus een cruciaal element bij het bepalen van een correcte prijs.

Oppervlakte van het perceel 

De bebouwbare oppervlakte bepaalt welk type bebouwing er op de grond gezet kan worden. Het tweede element is de perceelbreedte. Hierbij is vooral de straatbreedte van belang. Dat maakt namelijk een verschil voor de maximale afmetingen van de voorgevel. Ten slotte moeten de stedenbouwkundige voorschriften in orde zijn.

Bewoonbare oppervlakte

De grootte van de woning zelf is een andere parameter. De waarde van de bewoonbare oppervlakte wordt bepaald door de kwaliteit van de afwerking en de gebruikte materialen.

Bouwjaar

De leeftijd van een pand is logischerwijs een bepalende factor voor de waarde van een pand. Zo heeft ook de kwaliteit van de constructie een invloed op de vraagprijs. Net als de EPC-waarde.

Staat van de woning

Ook de huidige staat van de woning is belangrijk voor de waarde. Is je huis slecht afgewerkt? Moet er veel gerenoveerd worden? Wat met de staat van het dak en de isolatie?

Kenmerken van de woning

Tevens kunnen bepaalde eigenschappen van je huis een invloed hebben op de prijs. Zo zijn de gebruikte materialen van belang: parket en dubbele beglazing verhogen bijvoorbeeld de waarde. Zelfs een tuin die georiënteerd is naar de zonnekant doet de prijs stijgen. Ook de extra luxe opties brengen we in rekening: een zwembad, het alarm, de garage, zonnepanelen,...

De juiste vraagprijs wordt berekend aan de hand van al deze factoren. Ook houden we rekening met de verkoopprijzen van vergelijkbare panden. Ten slotte gieten we deze elementen in een keurig verslag.

Belangrijk te weten is dat u als verkoper ten slotte bepaalt aan welke prijs je pand te koop gesteld wordt!

Voor een vrijblijvende schatting kan je ons steeds contacteren op 0479/379143 of [email protected]